Sa vorbim despre filme

Movie-NightÎn primul rând, shame on me! Nu am mai postat de ceva timp pe blog, dar o să revin cu forţe proaspete la începutul lui 2015, un an destul de promiţător, cu multe schimbări şi noi începuturi dacă stau să verific rezoluţia pe care am pus-o la cale în urmă cu câteva zile.

Când m-am decis să intru azi pe WordPress pentru a posta, mi-au trecut prin minte zeci de chestii despre care v-aş putea vorbi aşa că am ales să vorbim despre filme şi seriale. Recunosc că nu sunt un cinefil înrăit. Nu am urmărit toate noutăţile din cinematografe şi nu aş putea să vă ofer păreri avizate, însă asta nu mă împiedică să împărtăşesc cu voi preferinţele mele de până acum la acest capitol.

Să începem cu genul horror care se pare că se află printre preferatele iubitorilor de filme. Dacă ar fi să fac un top 5, ar arăta cam aşa:

1. Saw :  făcând abstracţie de conţinutul scârbos, filmul poate fi considerat şi educativ. Are la bază ideea că la un moment dat, fiecare dintre noi plăteşte pentru propriile sale greşeli, că tot răul pe care l-am cauzat se poate răsfrânge împotriva noastră. În „Saw” poţi alege să te salvezi sau poţi să mori încercând să scapi de umbrele trecutului.

2. Final Destination: are 5 părţi şi o idee centrală: Moartea are propriul său plan pe care şi-l urmează negreşit. În momentul în care ai ales să o sfidezi şi să fugi din calea ei, aceasta te va urmări până când la un moment dat, ai să-i pici în plasă în cele mai neaşteptate moduri.

3. World War Z ne prezintă sfârşitul omenirii prin invazia zombie şi încercările curajoase ale lui Brad Pitt de a scăpa teafar şi nevătămat din atacul iminent al morţilor vii.

4. Stay alive: Dacă sunteţi gameri trebuie neapărat să-l vedeţi. Filmul are la bază un joc cu acelaşi nume, iar personajele care il joacă mor exact în aceleaşi moduri în care au murit şi în joc. Singura şansă de scăpare este să ajungă la producătorii jocului şi să încerce să omoare „spiritul neliniştit”.

5. Sinister: m-a speriat cumplit în momentul în care l-am văzut. Exact în momentele în care îţi mai linişteşti mintea de apariţiile tulburătoare, chiar atunci se hotărăşte să-ţi apară în prim-plan fantoma.

Alte propuneri pe acest gen ar fi: „1408”, „Texas Chainsaw Massacre”, „Fritt Vilt”, „Enter nowhere”, „Triangle”, „Paranormal Activity”, „House of Wax”, „The grudge”, „The conjuring”, „The hole”, „Devil”, „Rest stop”, „Death do us part”, „7500”, „Altitude”, „Chain Letter”, „Found me”, „Wind Chill”, „Wolf Creek”, „I know what you did last summer”, „When a stranger calls” etc.

Despre comedii, acum:

1. Blended: este o comedie romantică apărută anul acesta în cinematografe şi ne prezintă povestea lui Adam Sandler şi a lui Drew Barrymore: părinţi celibatari, se pun de acord asupra unui lucru: să nu se mai întâlnească niciodată. Însă fiecare pleacă într-o vacanţă cu copiii şi ajung să locuiască în acelaşi apartament luxos timp de o săptămână de safari în Africa.

2. American Pie: presupun că deja cu toţii ştiţi despre ce vorbesc. Un grup de prieteni, viaţa la colegiu, sex, alcool şi multe întâmplări amuzante.

3. Eurotrip: o comedie la care am râs până la lacrimi. Un băiat  călătoreşte prin întreaga Europă alături de gaşca lui de prieteni pentru a o întâlni pe iubirea vieţii lui. Pe parcursul excursiei lor, au parte de evenimente care îi pun în dificultate, dar de care trec cu ajutorul bunei dispoziţii.

4. Better off dead (1985): pe acesta abia astăzi l-am vizionat şi vi-l recomand deşi probabil o să strâmbaţi din nas la detaliul din paranteză dar vă asigur că merită. Este o comedie romantică despre încercările pe care ţi le pune viaţa la cale după un nenoroc în dragoste.

5.National Lampoon’s Christmas Vacation: este o comedie specifică sezonului rece, care m-a amuzat teribil, aproximativ la fiecare scenă. Filmul ne aduce în prim-plan o familie care petrece sărbătoarea Crăciunului alături de alte rude (inclusiv cele insuportabile), sub acelaşi acoperiş.

Alte recomandări: „Sex Tape”, „The Chase”, „The to do list”, „Accepted” etc.

La capitolul thriller/ acţiune aş avea o multitudine de recomandări dar mă limitez la top 5 plus încă vreo câteva sugestii:

1.Jack Ryan, shadow recruit: După o carieră în armată, Ryan se reinventează ca analist financiar şi, aflat la Moscova, descoperă planurile unui magnat de a submina situaţia economică a Statelor Unite. Singur împotriva tuturor şi lipsit de resurse, eroul va trebui să dea dovadă de o extraordinară inventivitate pentru a înclina balanţa în favoarea sa: lupta devine personală şi disperată când antagonistul îi răpeşte soţia.

2. The frozen ground: Un agent al statului Alaska face un parteneriat cu o femeie care a izbutit să scape din mâinile criminalului în serie Robert Hansen pentru a reuşi să-l aducă pe acesta în faţa legii. Povestea se bazează pe un caz real.

3.Reclaim: După ce fiica lor adoptată de curând dispare, Steven și Shannon nu se vor opri de la nimic pentru a descoperi adevărul din spatele dispariția ei, dar și periculosul secret din spatele agenției de adopție în care au avut încredere. Ei își vor risca propriile vieți în încercarea de a da de urma răpitorilor și vor descoperi cât de departe poate merge un părinte pentru a-și salva copilul.

4.The bag man: Angajat de un celebru mafiot pentru a duce la îndeplinire o misiune pe cât de simplă pe atât de neobişnuită: Jack va trebui să-l aştepte pe acesta într-un loc îndepărtat, împreună cu nişte indivizi dubioşi. Faptul că în aceeaşi seară o întâlneşte pe superba Rivka nu pare să însenineze lucrurile, căci noaptea respectivă va avea consecinţe extreme pentru toţi cei implicaţi.

5. Whiteout: Pentru ofiţerul federal Carrie Stetko, lucrurile capătă o turnură mult prea periculoasă.  Fiind singurul poliţist judiciarist din această zonă nemiloasă a Terrei, ea este trimisă să facă reconstituirea la locul faptei, unde a fost găsit primul cadavru al acestui tărâm de gheaţă.  Prima crimă comisă în Antarctica.  O descoperire macabră în sine, care o va arunca pe Carrie într-o zonă de mister şi mai adânc, relevându-i secrete vechi, de mult îngropate în marea de gheaţă…secrete pentru care unii cred că încă mai merită să ucizi.

Alte sugestii: „Speed”, „Gone Girl”, „The contract”, „The next three days”, „Good Neighbours”, „The prince”, „Open windows”, „The call”, „Untraceable”, „Urcentaity”, „The Glass House”, „Non- stop”, „Source Code”, ” Identity”, „Naked Weapon” etc.

Acum să dăm o tură şi prin filtrul dramelor şi al filmelor romantice:

1. Instructions not included: Este un film plin de momente emotionante dar si haioase. Valentin este destul de comic mai ales pana cand intelege ca misiunea de a fi tatic nu este simpla. El isi va creste fata mai mult decat perfect si nu vrea ca aceasta sa afle ca mama sa a parasit-o. Valentin reuseste sa ii creeze lui Maggie propia lume in care primeste scrisori de la mama sa in care ii povesteste despre expeditiile sale.

2.Serendipity: John Cusack şi Kate Beckinsale joacă în NOROC ÎN DRAGOSTE, o comedie romantică despre influenţa destinului asupra doi oameni care se caută doar unul pe celălalt.

3.Sundays at Tiffany’s: Fix la ora la care implinea 10 ani, Jane (Alyssa Milano) este parasita de prietenul ei imaginar Michael (Eric Winter), cel care ii fusese alaturi de la varsta de 5 ani. Acesta reapare dupa 20 de ani chiar in momentul in care Jane e pe cale sa se casatoreasca cu Hugh. Se pare ca motivul reaparitiei lui Michael e acela de a o impiedica pe Jane sa faca o mare greseala.

4.The fault in our stars: Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”. Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra-cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

5.Safe Haven: Inspirată din romanul cu acelaşi titlu al autorului Nicholas Sparks, drama romantică „Safe Haven” este povestea lui Katie Feldman, o tânără care s-a eliberat dintr-un mariaj nefericit şi fuge din calea unui fost soţ violent şi abuziv, refugiindu-se în orăşelul Southport din Carolina de Nord.

Dacă ar fi să mai adaug pe această listă şi filmele SF probabil m-aş întinde prea mult, aşa că vă fac doar recomandări: „2012”, „The day after tomorrow”, „In time”, „The maze runner”, „Divergent”, „Hunger Games”, „Melancholia”, „War of the worlds”, „Another Earth”, „Into the storm”, „Lucy”, „Arctic blast”, „2012- Supernova, „Knowing”, „I am legend” etc.

Iar acum, vizionare plăcută. Îmi puteţi lăsa la rândul vostru mai jos, în secţiunea de comment sugestii, topuri etc. 🙂

Anunțuri

Un gând despre „Sa vorbim despre filme

  1. Pingback: Cinefilii la o ceasca de cafea. | Cristina Cîrstea

Opinia ta :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s