Gânduri ordonate

Am început să scriu acest post cu mult timp în urma. De câte ori l-am început, de atâtea ori l-am lăsat baltă. Acest post este despre o prietenă şi am să-i dau curs acum în speranţa că nu mă voi mai opri până nu apăs butonul „Publish Post”.

De ce nu i-am dat niciodată curs dacă este despre o prietenă? Se presupune că fiind prietena mea cea mai bună, ar trebui ca vorbele să-mi vină foarte uşor în minte. Dar nu. Când trebuie să vorbesc despre ea, mă poticnesc. Cuvintele se pierd, se ascund.

Vorbim în fiecare zi. Vorbim despre orice subiect,  deschis. Nu cred că avem secrete. Cel puţin, nu până le-am aflat treptat pe toate. Uneori întâmplător, alteori în mod voit.

Ne-am cunoscut acum vreo doi ani în urmă. Cum? Nu ştiu. Nu ne aducem aminte. Cred că prietenia noastră se continuă dintr-o altă viaţă. Ne-am trezit una în viaţa celeilalte în mod întâmplător, iar dacă e cu putinţă, mi-aş dori să mergem în continuare  până la capăt. Probabil că în viaţa următoare ne vom reîntâlni fără să ştim ce ne leagă. Poate vom avea ocazia  să ne îndreptăm greşelile din prezent.

Regret însă certurile, discuţiile pe care le-am avut. Într-un fel ne-au adus mai aproape, dar pe de altă parte, există o linie aproape invizibilă care ne desparte. Îmi place să o ascult, să-i ascult poveştile, întâmplările, grijile care o macină. Îmi place să petrec timpul alături de ea povestindu-i trecutul. Oarecum am rămas blocată undeva în trecut. Am rămas blocată la momentul când mi-am dat seama că nu-i pot povesti prezentul. De câte ori încerc, mă opresc. Prefer să o ascult pe ea. Nu pot să-i împărtăşesc bucuriile, gândurile, grijile. Am încercat de nenumărate ori. Dar am simţit aceea linie fină, aproape imperceptibilă care se trasează de fiecare dată când îi vorbesc.  Dar poate pe viitor, peste ani, o să putem îndepărta orice fel de graniţă.

Pe final, vreau doar să ştie că este o persoană specială în viaţa mea, o prezenţă benefică şi sora pe care mi-am dorit-o din totdeauna.

Anunțuri

Opinia ta :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s