Scrisoare de dragoste,Mihail Drumes

Inceputa acum cateva zile si terminata acum cateva ore. „Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumes face parte din acel ciclu de carti care imbina genul dramatic cu cel epic, o carte al carui subiect se invarte in jurul dragostei si al banului. Dinu Gherghel, dintr-o familie saraca ajunge sa se insoare cu Ghiocela-Anda Bradeanu-din iubire. In schimb, gandurile ca trebuie sa urce pe scara sociala il impinge in bratele Corei Apelevianu, verisoara fostului sau coleg pe care il ura de mic copil fiindca era bogat. Se desparte de Ghiocela, de toate amintirile ce i-au unit in ciuda faptului ca nu poate sa o uite.

Dezamagirea Andei este atat de mare incat se casatoreste la randu-i cu Relu. Ajungand acolo unde si-a dorit-in varful piramidei sociale-mai precis, Dinu incepe sa-si dea seama ca-i lipseste cel mai de pret lucru, anume dragostea Ghiocelei. Cora (sau Jebs cum ii placea ei sa o numeasca lumea) nu ii putea oferi aceleasi trairi cu care Ghiocela il obisnuise. Acum totul se rezuma la o viata anosta. Nu-si mai dorea nimic in afara de dragoste. Ajunsese sa urasca faptul ca si-a dorit bani.

Pierduse fericirea, tot ce avea mai de pret pe vremea cand nu a avea nici pozitie sociala, nici bani puhoi. Manat de ganduri nocive si de gelozia pe care o simtea stiind-o pe Ghiocela in bratele inamicului sau, Dinu isi pune capat zilelor impuscandu-se in tampla in vremea ce se afla cu Jebs in vacanta la Montefiore (acelasi loc unde s-a intalnit cu Ghiocela pentru prima data de la despartirea lor)

Anunțuri

6 gânduri despre „Scrisoare de dragoste,Mihail Drumes

  1. E o carte foarte frumoasa si cred ca este foarte actuala prin prisma subiectului abordat. Fuga dupa averi este un sport in zilele noastre asa ca ceea ce se intimpla in carte poti gasi aproape in fiecare zi in societatea actuala. O recomand cartea caci e o lectura placuta.

Opinia ta :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s